100 jaar medische leugens.
 

zondag, 19 januari 2014

Ons huidige bewerkte voedsel en synthetische geneesmiddelen ondermijnen onze gezondheid.

Dankzij de heilzame werking van de geneeskunde op de volksgezondheid, worden we steeds ouder. Maar ouderdomsziekten en de hieraan gerelateerde gezondheidsklachten nemen hand over hand toe.

Hoe gezond is ons voedsel? Hoe gezond zijn geneesmiddelen? Staat bij fabricage en gebruik ervan de gezondheid wel voorop, of spelen andere motieven een hoofdrol? Wetenschapsjournalist Randall Fitzgerald geeft in 100 jaar medische leugens een kijkje in de verbijsterende wereld van synthetische stoffen in onze voeding en medicijnen.

Laatste redmiddel

Alle kankersoorten zijn de afgelopen 50 jaar met 85 procent toegenomen. De grootste stijging is te zien bij kinderen met kanker. Diabetes type 2 is inmiddels een epidemie geworden. Er komen steeds meer vaccins die het immuunsysteem alleen maar verzwakken en er is een sterke stijging van het aantal kinderen met chronische klachten.

Uit de traditionele geneeskunde stamt het gezegde ‘de natuur geneest – de arts is slechts haar assistent’. Het advies van Hippocrates was: eerst dieet, dan pas medicijnen en als laatste redmiddel chirurgie. Moderne artsen hebben de volgorde omgedraaid. Medicijnen bestonden vroeger voornamelijk uit kruiden en plantenextracten, maar tegenwoordig wordt er zoveel mogelijk naar gestreeft de werkzame stoffen synthetisch na te maken.

Het milieu is zo verzadigd met chemicaliŽn dat er ook steeds meer in ons voedsel terechtkomen. Restanten van pesticiden, kunstmest en de vele bewerkingen die ons voedsel ondergaat. Denk aan toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen, stabilisatoren, antioxidanten, houdbaarheidsverlengende middelen, stoffen die de bereiding versnellen, smaakversterkers, enzovoorts. Ook alle verpakkingen en met name plastics lekker chemicaliŽn in de voeding.

Mythen

De feiten staat in schril contrast met onze gerieflijke wereldvisie. Overheden en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) doen er alles aan om ons gerust te stellen, voornamelijk door ons voor te liegen.

Al vele jaren worden we voorgelogen over bijvoorbeeld fluoridering van drinkwater, cholesterol, Ritalin, aspartaam en voedselveiligheid. In de loop der tijd hebben de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de geneeskunde ons veel aangepraat.

Fitzgerald ontzenuwt enkele mythen zoals ‘De overheid weet wel wat veilig is’, ‘Etiketten vertellen de waarheid’, ‘De giftigheid zit in de dosering’, ‘We krijgen alle vitaminen binnen die we nodig hebben’, ‘Vaccinaties zijn heilzaam’ en ‘Kunststoffen zijn onschadelijk’.

De wetenschapsjournalist pleit voor de overstap op oosterse geneeswijzen en andere alternatieve leefstijlen en natuurgeneeswijzen met zelfreiniging van het lichaam.

BiggBoxLabs.nl

Educational info