EnglishEarFection
Is het oorontsteking?

Je maakt bij oorontsteking onderscheid tussen een ontsteking van de uitwendige gehoorgang en een ontsteking van het middenoor. Ontsteking van de gehoorgang: otitis externa

Een gehoorgangontsteking is een ontsteking van de huid van de gehoorgang. Het is door de KNO-arts ťťn van de meest gestelde diagnoses. Een gehoorgangontsteking wordt ook wel een zwemmersoor of otitis externa genoemd.

Meestal wordt het veroorzaakt door een bacterie, bijvoorbeeld door zwemwater. Vandaar de naam zwemmersoor. Hoewel het dus vaak geassocieerd wordt met zwemmen, kan iedereen een zwemmersoor krijgen. Kleine wondjes in de huid van de gehoorgang, bijvoorbeeld door krabben of het gebruik van wattenstaafjes, verhoogt de kans een infectie.

EarFection-voor-oorontsteking

Ook het dragen van een oortelefoon of hoorapparaat kan irritatie geven; mensen met een gevoelige huid (eczeem, psoriasis, allergie) hebben eerder last van een geÔrriteerde gehoorgang.

Jeuk, krabben en oorpeuteren vergroten de kans op kleine defecten in de huid, en dus de kans op ontstekingen – meestal is een bacterie of schimmel de oorzaak.

Door een ontstekingsreactie is de huid schilferig, gezwollen en geeft vocht af. Het gehoor is soms enigszins beperkt door de zwelling; je gehoorgang is pijnlijk, jeukt of geeft een branderig gevoel.

Behandeling en adviezen

Een gehoorgangontsteking kan effectief worden behandeld met EarFection oordruppels met succes. EarFection is een ontstekingsremmend middel. Met EarFection kan de gehoorgang gereinigd worden en doodt de bacteriŽ onmiddelijk, en gaat de zwelling snel tegen. Een gehoorgangontsteking is meestal met een ŗ twee dagen genezen. Cupping Therapie biedt hier ook mogelijkheden.

Bij prikkeling door cosmetische producten kun je beter van soort/merk veranderen. Als je hoorapparaat irritatie geeft (of je oortelefoon) raadpleeg dan je leverancier. Wanneer je na het zwemmen telkens last hebt van irritatie of jeuk, bescherm je oor dan met een vaselinewatje.

Ontsteking van het middenoor

Het middenoor is de ruimte achter het trommelvlies met de inwendige gehoorgangen. Het middenoor staat in verbinding met de neus/keelholte via de buis van Eustachius, waardoor vocht kan worden afgevoerd. Bij een verkoudheid kan dit afvoerbuisje door zwelling van de slijmvliezen dicht gaan zitten: het vocht in het middenoor kan niet meer weg. Er volgt een ontstekingsreactie tegen het virus of de bacteriŽn, waarbij pus en vocht zich achter het trommelvlies ophopen.

De druk op het trommelvlies neemt toe en dit geeft stekende, scherpe oorpijn. Er treedt tevens koorts op, en mogelijk doofheid.

Middenoorontsteking bij kinderen

Kinderen onder de 5 jaar hebben vaker last van acute middenoorontsteking als gevolg van een infectie met virussen of bacteriŽn. Meestal zijn ze daarbij ook verkouden. Ze klagen over zeurende/hevige/stekende oorpijn en doofheid, ze hebben koorts en zijn hangerig. Peuters krijgen soms bijkomend buikpijn; baby's drinken slecht, zijn 's nachts onrustig en grijpen letterlijk naar hun oortje.

Als de druk op het trommelvlies te groot wordt, kan er spontaan een scheurtje ontstaan. Gevolg: het ontstekingsvocht komt naar buiten (loopoor) - soms met wat bloed - en de pijn neemt af. Het scheurtje herstelt vanzelf.

Wees bij koorts alert op voldoende vochtgebruik.

Extra aandacht bij kinderen

- Bij kinderen jonger dan zes maanden.

- Als het kind ernstig ziek is: hoge koorts, niet drinken, sufheid.

- Als er na drie dagen spontaan geen verbetering optreedt.

- Bij middenoorontsteking aan beide oortjes (kinderen boven 2 jaar).

- Bij een open verbinding met de buitenlucht (loopoor).

Wanneer je kind alleen maar zieker wordt, de koorts toeneemt, je kind suf wordt, of wanneer het oortje af gaat staan.

Bij chronische middenoorontsteking bestaat het gevaar dat er door het telkens perforeren van het trommelvlies, gehoorverlies ontstaat. Soms blijft er nog lange tijd slijmachtig vocht achter het trommelvlies aanwezig.

Hoewel dit klachten van doofheid kan geven, is het vrij onschuldig en herstelt vanzelf.

Hoe kun je oorpijn verzachten?

Oorpijn is vaak een heftige, stekende pijn waar je niet bij kunt. Kleine kinderen grijpen niet voor niets naar hun oortjes. EarFection is een 'vriendelijke' pijnstiller die goed werkt bij oorpijn, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

In verband met infectiegevaar moet je bij het gebruik van alle oordruppels eerst zeker weten of het trommelvlies intact is. Anders wordt het een nog grotere woekerplaats van bacteriŽn. Als de buis van Eustachius dicht zit, ontstaat er toenemende druk in het middenoor en dus pijn.

1 flesje van 10ml voor 5,95 euros.

Prijs inclusief verzendkosten.
Flessen gaan door de brieven bus.

[email protected]

About us | Experimental drugs | Cupping Therapy | Cupping & Blood | Muscle Building | Weight Loss | Nootropics | Performance | Joints Pain | Sex | ZiroCal | Griepax | Hair & Skin | Keelpijn | EarFection | IntiMom | Chinese mushrooms | Links

BigBoxLabs.nl

Educational info

Big Box Labs, Deventer, The Netherlands