Ingredient in brood wordt verkregen uit menselijk haar!

Dinsdag, 21 januari 2014

Het ingrediŰnt L-cyste´ne, of E-920, dient als broodverbeteraar en verstevigt de structuur van het brood.

Het is een zwavelhoudend aminozuur dat wordt toegevoegd aan het deeg om het industriŰle bakproces te versnellen. Waar halen fabrikanten deze hulpstof vandaan?

L-cyste´ne wordt niet toegevoegd aan bakpoeder maar vinden we wel terug in commercieel brood en bijvoorbeeld in pizzadeeg en gebak.

Een deel van de hulpstof wordt synthetisch bereid in een laboratorium, maar het meeste wordt verkregen uit een goedkope en veelvoorkomende natuurlijke bron van eiwitten, namelijk menselijk haar.

Het haar wordt opgelost in zuur en na een chemisch proces wordt L-cyste´ne ge´soleerd, verpakt en getransporteerd naar commerciŰle broodfabrikanten. L-cyste´ne wordt niet alleen uit menselijk haar verkregen maar ook uit kippenveren, eendenveren, koeienhoorns, varkenshaar en afvalproducten van aardolie.

Het meeste haar dat bestemd is voor de productie van L-cyste´ne wordt verzameld door kapperszaken en haarsalons in China. Het land leverde ook een grote voorraad menselijk haar voor de Golf van Mexico.

Alhoewel het eten van opgelost haar sommige mensen een ongemakkelijk gevoel kan geven lijken de meeste westerse consumenten er geen bezwaar tegen te hebben. Voor joden en moslims is dit een ander verhaal, omdat moslims bijvoorbeeld niets mogen eten wat afkomstig is van een menselijk lichaam.

Bron: Naturalnews.com
         
BBC.co.uk
          Rat hair in chocolate, Starbucks puts bugs in Frappuccinos!
          Interessante video

BigBoxLabs.nl

Educational info