Welke voedselingrediŰnten werken verslavend?
(video)

Maandag, 28 oktober 2013

Tegen het jaar 2030 is waarschijnlijk de helft van de Amerikanen obees. Dat is een aanslag op de volksgezondheid en kost het land 500 miljard dollar aan verloren productiviteit.

De voedselindustrie blijft ongeacht de gevolgen zijn best doen om het publiek verslaafd te houden.

Uit een rapport van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC blijkt dat meer dan ÚÚn op de drie Amerikaanse volwassenen obees is. Obesitas blijft ÚÚn van de grootste problemen voor de Amerikaanse gezondheid.

Glucose-fructosestroop

De levensmiddelenfabrikanten houden zich alleen bezig met winstmaximalisatie en zijn niet ge´nteresseerd in de volksgezondheid. “Deze voedingswetenschappers hebben chemische stofjes in laboratoria gemaakt die zeer zoet, vet en zout zijn,” legde Elizabeth Kucinich van de Physicians Committee For Responsible Medicine uit. “Ze hebben verslavende voeding gemaakt die ervoor zorgt dat consumenten willen terugkomen voor meer.”

Daarnaast is het meest ongezonde voedsel het goedkoopst, wat meer te wijten is aan falend overheidsbeleid dan aan onvermijdelijkheid.

In 1980 had nog niemand gehoord van glucose-fructosestroop. Door landbouwsubsidies werden de marktprijzen flink verstoord, waarna ma´s op grote schaal werd gebruikt voor bewerkt voedsel, frisdrank en veel andere dingen die je in de supermarktschappen ziet liggen.

Onderzoekers van de Princeton-universiteit ontdekten in 2010 dat ratten die toegang hadden tot glucose-fructosestroop een stuk dikker werden dan dieren die tafelsuiker kregen.

Case´ne

Het draait niet alleen om ma´s. Case´ne, een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, wordt veel gebruikt voor bewerkt voedsel en kan een verslavende werking hebben.

“Het melkeiwit case´ne wordt in het lichaam afgebroken tot casomorfine, een stof die gerelateerd is aan morfine,” zei klokkenluider Kenneth Kendrick. “Het stimuleert ons brein en geeft ons genot.”

Waarom maken voedselproducenten voeding verslavend en stoppen ze er veel vet, suiker en zout in? “Dat heeft te maken met hebzucht,” zei Kendrick. “Geld komt voor gezondheid. Net als met sigaretten willen we mensen verslaafd houden. De tabaksindustrie stopt bewust dingen in sigaretten die verslavend zijn omdat er dan meer geld verdiend wordt.”

Bron: RT.com
Video: Youtube

BigBoxLabs.nl

Educational info