Hasj minder slecht dan alcohol.

BigBoxLabs Medical Holistic Research, Microbiological Blood Analysis, Cupping Therapy, Hijama therapy, الحجامة

Hasj minder slecht dan alcohol.

Wie zin heeft in een geestverruimende ervaring, kan qua gezondheid beter een joint opsteken dan een jeneverfles van stal halen. Alcohol is de dodelijkste drug op de planeet, gevolgd door tabak, heroïne en cocaïne. Hasj staat veel lager op de lijst. Dat zeggen specialisten van het Chemisches und Veterinär-. Untersuchungsamt in Karlsruhe (Duitsland) na onderzoek.

De Duitsers keken naar de hoeveelheid van deze stimulerende middelen waaraan je waarschijnlijk sterft en zetten dat af tegen de hoeveelheid die mensen normaal gebruiken. Ze noemen het verschil de ‘marge van blootstelling’. Deze maatstaf wordt vaker gebruikt om na te gaan hoe groot de kans is dat mensen per ongeluk een overdosis nemen die de gezondheid ernstig schaadt of zelfs dodelijk is.

Alcohol deed het naar die maatstaf gemeten 114 keer slechter dan hasj. Het gaat hierbij puur om de stoffen zelf, omgevingsfactoren – zoals het gebruiken van vuile naalden om heroïne te injecteren – werden niet in het onderzoek meegenomen.

Volgens de onderzoekers worden er door overheden nu te veel middelen ingezet om drugs als hasj en heroïne te bestrijden, maar tonen hun resultaten aan dat die tijd en moeite beter besteed kan worden aan het tegengaan van overmatige consumptie van alcohol en sigaretten.

Het onderzoek is verschenen in Scientific Reports.

Hier ook:
Alcohol of cannabis: wat is erger? Het antwoord van een kinderarts
Kinderarts legt uit welk medicijn vooral gevaarlijk is voor tieners

Please follow and like us:
error